Kinnarps Blogg og Nyheter

Hvordan vil fremtidens læremiljø se ut? Ekspertenes dom

Av Christina Dahl 13. juni 2018

Vi er mange som har meninger og tanker rundt skolen, hvordan den bør fungere og hvordan den bør se ut. Derfor har vi i Kinnarps fasilitert unike møter mellom elever, rektorer, arkitekter, lærere, fysioterapeuter, produktutviklere, pedagoger og designere, for å diskutere hvordan vi sammen kan skape det beste læremiljøet for både elever og lærere. Velkommen til samtaler om fremtidens læremiljø.

Les mer

Temaer: Skole

Slik kan skolearkitekturen spille på lag med undervisningen

Av Kjersti Grimstad 7. februar 2018

Skolens arkitektur kan påvirke valg av arbeidsmåter, undervisningsformer og skolemiljøer. Dette påvirker igjen elevenes og lærernes trivsel og motivasjon. Skal vi gi elevene den opplæringen de trenger og lærerne den arbeidsplassen de fortjener, må vi utnytte arkitekturen og de tilgjengelige lokalene på best mulig måte.

Les mer

Temaer: Skole

Er skolemøblene dine tilpasset dagens elever?

Av Bo Sørensen 22. november 2017

Flere av barna våre sitter på de samme stolene og bruker de samme pultene som vi brukte da vi gikk på skolen. Det sier noe om hvor robuste disse skolemøblene faktisk er. Men det betyr likevel ikke at de er tilpasset dagens skoleelever.

Les mer

Temaer: Skole

Tommel opp eller ned? - 7 trender vedrørende fremtidens læremiljø

Av Stig Skuggevik 11. oktober 2017

I vår internasjonale undersøkelse om fremtidens læremiljø har vi identifisert en rekke interessante trender. Vi har spurt 21 eksperter om de tror disse trendene vil slå igjennom hos oss her i Norden innen år 2025.

Les mer

Temaer: Trendrapport, Innovasjon, Skole

Virtual reality i klasserommet: Hvordan påvirker det læremiljøene?

Av Stig Skuggevik 4. oktober 2017

Ny teknologi kommer til å endre fremtidens læring fundamentalt. Programmering og innovasjon er den «nye sløyden» og stadig kraftigere datamaskiner hjelper oss å konstruere alternative og mer engasjerende virkeligheter. Disse alternative virkelighetene stiller helt nye krav til hvordan læremiljøene utformes og hvordan lærerne tar de i bruk.

Les mer

Temaer: Innovasjon, Skole

BnB for læring: Hvordan påvirker det lærings- og arbeidsmiljøet?

Av Bo Sørensen 26. juli 2017

En av de viktigste trendene for fremtidens læremiljø, er såkalt BnB-læring. BnB står for «learn with brain and body» og betyr at du må tenke på hele mennesket for å skape det beste læringsmiljøet.

Les mer

Temaer: Trendrapport, Skole

Global learning network: Slik påvirker det fremtidens læremiljø

Av Janecke Mathiesen 19. juli 2017

Som lærer eller rektor vet du at fremtidig læring vil foregå på tvers av geografiske grenser, og at de tradisjonelle rollene i undervisningssektoren endres. Det er resultatet av en voksende globalisering. Nå kommer lærere og studenter fra hele verden, og utdanningsnettverk utfordrer de gamle hierarkiene. Bli rystet, eller bli med!

Les mer

Temaer: Trendrapport, Skole

Digitrender i skolen: Hva betyr det for innredningen?

Av Janecke Mathiesen 12. juli 2017

Alt som kan digitaliseres, kommer til å bli digitalisert. Og det gjelder skolen like mye som samfunnet for øvrig. Hvordan vil digitaliseringen påvirke læringsmiljøene? Hvilke trender vokser frem? Og hvilke konsekvenser får det for innredningen? Det er det vi skal snakke om her.

Les mer

Temaer: Skole

Masseindividualisering og interiør: Slik skaper du en attraktiv skole

Av Trine Jensen 5. juli 2017

Stadig flere elever og studenter krever et personlig tilpasset studieløp. Samtidig etterstreber utdanningsinstitusjoner økonomisk rasjonell drift. Hvordan løser man denne interessekonflikten? Og hvordan kan du gjøre skolen din til det mest attraktive alternativet? Masseindividualisering kan være svaret.

Les mer

Temaer: Trendrapport, Skole

Gevinsten av god ergonomi i skolen

Av Aase Marie Sletten 9. mars 2017

Er du som beslutningstaker mest opptatt av design fremfor ergonomisk funksjonalitet når du velger møbler til klasserom, lærerværelse og andre kontorplasser på skolen?  Da risikerer du at både elever og ansatte får et dårligere utgangspunkt enn de burde ha fått. 

Les mer

Temaer: Ergonomi og funksjon, Skole

En blogg fra Kinnarps

Inspirasjon. Design. Ergonomi. Og, holdbarhet. Siste nytt om fremtidens arbeidsmiljø. Se kinnarps.no ›

Pressekontakt

Du er velkommen til å kontakte oss.
Vi vil besvare dine spørsmål så raskt vi kan.
Liv Tveter
Adm.direktør
Tlf +47 90 92 00 01
E-mail: liv.tveter@kinnarps.no