Kinnarps Blogg og Nyheter

Møbler og renhold i helsesektoren: En guide for interiørarkitekter

Av Stein Erik Einstad 15. november 2017

Kravene er mange og store i helsesektoren. Ikke minst når det kommer til rengjøring og renhold. For interiørarkitekter og andre som er involvert i planleggingen og utformingen av inventaret av en helseinstitusjon er det ikke alltid like lett å orientere seg om hvilke føringer som gjelder og hvilke muligheter som finnes. Denne korte guiden gir deg hjelpen du trenger for å ta hensyn til renholdskravene innen helse og omsorg. 

Les mer

Temaer: Helse

6 kjemiske stoffer du bør unngå i kontormøblene dine

Av Stein Erik Einstad 8. november 2017

Hver eneste dag kommer vi i kontakt med kjemikalier i ulike produkter. Enkelte av kjemikaliene er nyttige, andre har så farlige egenskaper at de ikke bør brukes. Her får du en liste over noen av de viktigste du bør styre unna i kontormøblene dine.

Les mer

Temaer: Miljø

Guide for anskaffelse av kontormøbler: 4 steg til ditt beste kontor

Av Stein Erik Einstad 1. november 2017

Det å kjøpe ny innredning og nye kontormøbler er en oppgave som bør planlegges i god tid. De valgene man tar har en stor påvirkning på arbeidsmiljøet, trivselen og arbeidsytelsen til de ansatte. Det er mye å tenke på, og den ene beslutningen påvirker den andre. Hva er det lurt å begynne med? Og hva kan man fint vente med å avgjøre? Dette er spørsmål som fort kan bli overveldende.

Les mer

Temaer: Innkjøp

Spar miljø og penger: En guide til gjenbruk av kontormøbler

Av Stein Erik Einstad 25. oktober 2017

Flere bedrifter kaster fullt brukbare kontormøbler over en lav sko. Det er både unødvendig dyrt og skadelig for miljøet. Så neste gang dere vurderer å kvitte dere med kontormøblene deres, still deres selv disse spørsmålene: Trenger organisasjonen min virkelig å kjøpe nytt? Eller kan vi renovere og gjenbruke noe? 

Les mer

Temaer: Miljø

Fargevalg i lokaler for demente: Hva bør vi tenke på?

Av Irene Dahl 18. oktober 2017

Stadig flere innser at omgivelser og miljøer har en betydelig effekt på pasienters opplevelse av behandlingen de gjennomgår og, i noen tilfeller, deres faktiske bedring. For demente kan særlig riktig bruk av farger gjøre store forbedringer av beboernes tilværelse.

Les mer

Temaer: Design og materialer, Farger, Helse

Tommel opp eller ned? - 7 trender vedrørende fremtidens læremiljø

Av Stig Skuggevik 11. oktober 2017

I vår internasjonale undersøkelse om fremtidens læremiljø har vi identifisert en rekke interessante trender. Vi har spurt 21 eksperter om de tror disse trendene vil slå igjennom hos oss her i Norden innen år 2025.

Les mer

Temaer: Trendrapport, Innovasjon, Skole

Virtual reality i klasserommet: Hvordan påvirker det læremiljøene?

Av Stig Skuggevik 4. oktober 2017

Ny teknologi kommer til å endre fremtidens læring fundamentalt. Programmering og innovasjon er den «nye sløyden» og stadig kraftigere datamaskiner hjelper oss å konstruere alternative og mer engasjerende virkeligheter. Disse alternative virkelighetene stiller helt nye krav til hvordan læremiljøene utformes og hvordan lærerne tar de i bruk.

Les mer

Temaer: Innovasjon, Skole

På jakt etter de beste kontorstolene? Tenk gjennom dette før du kjøper

Av Bo Sørensen 3. oktober 2017

Fokuset rundt kontorstoler ligger ofte i designet og hvordan stolen tar seg ut på kontoret. Ergonomi og hvordan stolen påvirker helsen kommer ofte i andre rekke. Jeg har samlet 7 punkter du bør tenkte gjennom ved valg av kontorstol.

Les mer

Temaer: Ergonomi og funksjon, Innkjøp

Hvordan tilrettelegge for introverte og ekstroverte på arbeidsplassen

Av Bo Sørensen 27. september 2017

Vi ser et skifte i dynamikken introvert/ekstrovert. I dag defineres ikke lenger en god medarbeider som en klassisk ekstrovert. En økende etterspørsel etter mange ulike kompetanser har ført til at foretak innser at begge personlighetstypene trengs på en arbeidsplass. Her får du noen pekepinner på hva du kan gjøre for å tilrettelegge for dem begge.

Les mer

Temaer: Kontortrender, Arbeidsmiljø

Skal du innrede sykehjemmet? Da bør du tenke på dette

Av Stein Erik Einstad 20. september 2017

Innen pleie og omsorg er det ekstra viktig å tilpasse innredningen etter menneskene som bor der. Og for å vite hva som er riktig innredning, må vi lære mennesket å kjenne og lytte til spesifikke behov.

Les mer

Temaer: Helse

Om Kinnarps bloggen

Inspirasjon. Design. Ergonomi. Og, holdbarhet. Siste nytt om fremtidens arbeidsmiljø. Se kinnarps.no ›

Pressekontakt

Du er velkommen til å kontakte oss.
Vi vil besvare dine spørsmål så raskt vi kan.
Liv Tveter
Adm.direktør
Tlf +47 90 92 00 01
E-mail: [email protected]